Vuelta Aragon

Julio Pintado 2n I Òscar Cabanas 7è de la general de la Vuelta a Aragón en categoria Elit.

L’equip de competició de ciclisme en ruta de la FAC, format per corredors de l’ACA ha participat en la 6a edició de la Vuelta Aragón a la localitat de Ejea de los Caballeros.
La cursa, que comptava amb 3 etapes a recórrer en dos dies, ha tingut en el dissabte una jornada amb doble sector. Durant el matí es va disputar una contra rellotge individual i per la tarda l’etapa en línia. La jornada de diumenge va oferir l’etapa reina de 125 Km.
La prova va estar marcada per un fort vent que fins i tot va fer plantejar als organitzadors neutralitzar algun dels trams, finalment es va donar la sortida amb una certa normalitat en les 3 etapes.

L’etapa pròleg de dissabte pel matí va ser la C.R.I. de gairebé 6 km, la qual no va estar exempta de polèmica ja que es van produir errors en la presa dels temps dels corredors. Aquest fet es va poder solucionar en part però sense acabar d'aclarir aquesta errada del sistema de cronometratge.
La CRI va ser guanyada per Mario García de l’equip Componentes Renault Ginestar amb un temps de 7'10''. El primer dels andorrans va ser Julio Pintado a solament 35 segons del guanyador, tot seguit Òscar Cabanas va entrar a 1 minut just, Dodo Pérez a 1'03'' i Albert Gómez a 1'19''.
Amb tot per decidir, per la tarda es va iniciar el segon sector, una etapa en ruta de 91km per una zona de constant puja i baixa i amb 2 ports de 3a categoria per ascendir. La cursa va estar marcada pel fort vent que va causar múltiples caigudes, en una de les quals es va veure implicat Dodo Pérez qui tot i intentar continuar va haver d'abandonar. L’equip es quedava sense un dels seus integrants.
Aquestes caigudes combinades amb el fort vent van provocar diferents talls en el pilot principal i això va afavorir el guanyador de la 2a etapa: José Manuel Diaz, també de l’equip Componentes Renault Ginestar el qual va trobar-se en un grup de 16 unitats que va obrir un forat de 4 minuts i 40 segons que va impedir Julio Pintado i Òscar Cabanas disputar-li la victòria. Al final de la 2a etapa Julio Pintado es posicionava en 4a posició de la classificació Elit a nomes 3 segons del líder de la categoria.
Finalment diumenge es va disputar l'etapa reina de 125 km i amb tot per decidir es va prendre la sortida amb un fortíssim vent que va fer que el ritme de cursa durant la primera hora fos molt baix, això va fer que les forces arribessin intactes al peu del primer dels 4 ports que tenia la jornada i que no es produís la selecció definitiva dels millors ciclistes fins l’inici del 2n port.
En la categoria Elit, els andorrans van haver de lluitar molt per mantenir la posició ja que les diferències entre corredors eren mínimes i tothom volia desbancar el líder el qual, fruit dels atacs, va acabar pagant l’esforç i va cedir el liderat a Iñaki Goikoetxea, seguit de Julio Pintado. El tercer lloc es la plaça amb la que es va haver de conformar Javier Montilla qui fins al moment havia estat el primer classificat.
S’ha de destacar la 7a posició final en la categoria d’Òscar Cabanas que en la seva primera cursa per etapes ha demostrat que la seva adaptació al ciclisme està sent molt bona i està demostrant una progressió molt destacable. Albert Gómez per la seva part va patir una forta caiguda i malgrat seguir pedalant durant un grapat de Km es va veure obligat a abandonar degut al dolor i un mal estat del ferm que agreujava el seu estat.

No Comments Yet.

Leave a comment